Er is altijd hoop voor degenen die op God vertrouwen

Home/Blog/Er is altijd hoop voor degenen die op God vertrouwen

emmausgangersBen jij wel eens somber gestemd, omdat iets waarop je hoopte, niet is uitgekomen? Je had ergens op gerekend, financiële voorziening, genezing, de vervulling van een droom. Je hoop was op God gevestigd, maar hij heeft niet beantwoord aan je verwachting. Er is niet gebeurd waar je op hoopte.

In Lucas 24 lezen we het verhaal van twee mannen die op weg zijn van Jeruzalem naar hun woonplaats Emmaüs. Dat is een tocht van zo’n twee en een half uur. Ze praten over iets wat is voorgevallen in hun leven. Het heeft een behoorlijk impact op hen gehad. Het is zelfs zo dat het hun stemming bepaalt: ze waren teleurgesteld en ontmoedigd. Hoe kwam dat? De Emmaüsgangers vertelden zelf aan Jezus de reden van hun teleurstelling: ‘We leefden in de hoop dat hij degene was die Israël zou bevrijden…’ Lucas 24:21

Maar zoals we weten was Jezus gekruisigd en gestorven. Al hun verwachtingen waren daarmee de bodem in geslagen. Het was een troosteloze weg, een weg zonder nieuwe verwachtingen. Het leven was zinloos, ze liepen met gebogen hoofden en als Jezus zich bij hen voegt, herkennen ze hem niet eens. ‘Hun ogen waren bevangen…’ Lucas 24:16 NBG

Ze  hadden geen perspectief meer voor hun leven. Tot het moment dat Jezus het brood met hen brak. Opeens werden hun ogen geopend en herkenden ze Jezus. Misschien zijn jouw ogen ook bevangen door teleurstelling. Zegeningen zijn niet gekomen. Je huwelijk is niet hersteld. Je financiën zijn nog steeds een probleem. Je emotionele wond is niet hersteld, lichamelijke genezing is niet gekomen. Aan verwachtingen is niet voldaan! Je bent teleurgesteld, ontgoocheld, ontmoedigd en verdrietig. Je ogen zijn bevangen.

Maar Jezus is meer dan de voorziener van je behoefte. Jezus is groter dan de vervulling van je droom! Hij wil en kan er voor je zijn in alle omstandigheden van je leven!

  • Hij was er voor Jozef in de gevangenis, toen elke droom misschien wel gestorven was in zijn leven!
  • Hij was er voor Elia onder de bremstruik toen hij levensmoe was.
  • Hij was er voor Paulus toen hij dacht, nu kost het me mijn leven.
God wil er op die manier ook voor jou zijn. Maar dan moet je je niet richten op de voorziening of de zegen die jij denkt nodig te hebben, maar dan moet je je richten op God!
  • Wees niet gericht op de voorziening, maar op de Voorziener.
  • Wees niet gericht op de zegen, maar op de Zegenbrenger.
  • Wees niet gericht op de droom, maar op de Droomgever.

Wat je nodig hebt is niet in de eerste plaats een verandering van je situatie, maar je ogen moeten geopend worden, zodat je Jezus weer ziet in je situatie! Als je ogen geopend zijn, kun je Jezus weer zien. En als je Jezus ziet, dan krijg je weer hoop! Paulus schrijft dan ook op een moment dat hij voor zijn leven vreest:

‘Op hem (Christus) hebben we onze hoop gevestigd: hij zal ons altijd redden.’ 2 Korintiërs 1:10

God wil vandaag je ogen openen. Hij wil je weer hoop geven in jouw hopeloze situatie. God is de God van hoop. God heeft altijd weer een uitkomst. Er is altijd hoop voor degenen die op God vertrouwen.

 

But unlike vintage wine
louis vuitton bags3 Vogue looks of actress Carey Mulligan as Daisy Buchanan of
By |28 maart 2016|Blog|Reacties uitgeschakeld voor Er is altijd hoop voor degenen die op God vertrouwen