Intimiteit‘Ieder mens is bewust of onbewust voortdurend op zoek naar de innige omhelzing van een hemelse Vader. Zoals een kompasnaald zich altijd naar het noorden richt, zo zoekt je hart voortdurend naar die liefde.
De wereld kent vele surrogaatliefdes, maar echte liefde vind je alleen in armen van je hemelse Vader. Niets kan die diepe hunkering van je hart vervullen, behalve ware vriendschap met Hem!

God is op zoek naar vrienden, met wie Hij zijn plannen, zijn dromen, zijn vreugde en zijn liefde kan delen. Wat een voorrecht dat onze grote en machtige God vriendschap met ons, ‘kleine mensjes’, wil sluiten!

God is altijd op zoek naar vrienden met wie Hij zijn hart kan delen. Maar Hij laat het aan onszelf over in hoeverre we Hem willen toelaten in ons leven, zoals de Bijbel zegt: Ga dichter naar God toe, dan komt Hij dichter bij u (Jak. 4:8 GNB).

God kan zichzelf alleen laten zien aan mensen die vol overgave voor Hem willen leven. Vrienden die met Hem willen wandelen, die bereid zijn om tijd met Hem door te brengen. Vanuit die liefdevolle relatie wil Hij verder tot ons spreken en zijn plannen bekend maken.
Hij verlangt er naar. En Hij laat je niet los. Hij blijft aan je hart trekken. Want Hij wil zijn hart met jou delen, zoals alleen echte vrienden dat doen. Je hemelse Vader roept je:

‘Waarom kom je niet wat dichterbij?’

Dit is een citaat uit mijn nieuwe boek: ‘Waarom kom je niet wat dichterbij.’ Je kunt hem hier bestellen.