De afgelopen weken heb ik je meegenomen in het Paasverhaal, het verhaal van Gods grote liefde voor jou. God keert zich telkens naar ons toe, als wij ons van Hem afkeren. Hij houdt echt van je, laat het tot je doordringen!

Hij kent de kleur van je ogen, Hij kent je glimlach, je gevoelens, je karakter. God vindt je echt leuk. Jij brengt een glimlach op Zijn gezicht. Hij geniet van je! Jij kan het hart van God raken zoals niemand anders dat kan. Hij vindt het heerlijk om de hele dag met je mee te gaan. Gewoon bij jou zijn is voor Hem genoeg. God wil jou niet op een afstand, Hij wil je dicht bij zich hebben. Gods hart stroomt over van liefde voor jou.

Hij stelt geen voorwaarden. Het klinkt een beetje tegenstrijdig, maar Gods liefde heeft ten diepste niets met jou te maken. Gods houdt van je, omdat Hij daarvoor kiest. Je kan Gods liefde niet beïnvloeden. Je kan de thermostaat van Gods liefde niet warmer of kouder zetten. Zijn liefde is echt onvoorwaardelijk.

Onze liefde voor anderen is vaak wel voorwaardelijk. De manier waarop anderen ons behandelen, bepaalt onze liefde voor hen. Onbewust dragen we deze houding over op onze relatie met God. We denken dat Gods liefde voor ons eveneens voorwaardelijk is. Daarom doen we vaak vreselijk ons best om indruk op Hem te maken. We proberen bijvoorbeeld met onze gebedsprestatie goed voor de dag te komen. Maar onze hemelse Vader is niet onder de indruk van onze prestaties. Zijn liefde is niet afhankelijk van onze inspanningen, zelfs niet van onze houding. Hij houdt niet van ons, omdat wij zo goed en lief zijn. Nee Hij houdt van ons, omdat Hij zo goed en lief is. Gods liefde is een vaststaand feit. Hij houdt van jou – precies zoals je bent. En zijn liefde voor jou blijft altijd even groot!

Ik wil je aanmoedigen deze week de tijd te nemen dit tot je door te laten dringen. Neem tijd met God, lees dit stukje nog eens door en laat je overspoelen door Zijn liefde!