Leiders beïnvloeden hun volgers

Home/Blog/Leiders beïnvloeden hun volgers

Vorige week hebben we gezien dat succesvolle leiders invloed hebben. Net als Jezus, die tijdens Zijn leven een kleine groep mensen beïnvloed heeft. Maar met de gevolgen van Zijn dood en opstanding en de invloed die Zijn volgelingen hebben gehad, heeft Hij een enorme impact gehad.

Vandaag kijken we naar Paulus. Hij gaf zijn hele leven om God te dienen door mannen en vrouwen te helpen volwassen te worden. Paulus trok zich niets aan van de wereldse maatstaven van succes. Alhoewel hij succesvol was, schreef hij daar zelf nooit over! Voor Paulus was het belangrijkste dat hij invloed had op mensen. Hij investeerde zijn tijd in mensen en zijn investering veranderde voor altijd onze wereld. Dat heeft eeuwigheidswaarde!!

God beoordeelt ons leven niet bij ons sterven, maar aan het einde van de tijd. In Openbaring lezen we dat mensen niet beoordeeld zullen worden op het moment van hun sterven. De Here wacht daarmee tot aan het eind der tijden. Waarom?

Omdat wij niet alleen geoordeeld worden naar wat we gedaan hebben, maar naar wat we voor invloed hebben uitgeoefend op anderen.

Adolf Hitler is nog niet ten volle geoordeeld, omdat zijn kwalijke praktijken nog steeds hun invloed hebben op mensen van deze tijd. Zijn ideeën worden nog steeds verspreid en vergiftigen het denken van velen. God wacht tot het einde van de wereld om Hitler te oordelen, want pas dan zal de volle betekenis (invloed) van zijn leven zichtbaar worden.

De beste investering voor de toekomst is een juiste beïnvloeding vandaag! De vraag is niet of je invloed uitoefent, maar wat voor invloed je uitoefent.

SUCCES is when I add value to MYSELF.

SIGNIFICANCE is when I add value to OTHERS  (John Maxwell)

Vraag:

Welke mensen hebben een grote invloed op jouw leven gehad? Waarin hebben ze jou beïnvloed?