Jij bent bijzonder en uniek!

Home/Blog/Jij bent bijzonder en uniek!

wees-jezelfBesef je wel dat je Gods creatie bent. Je bent zijn kunstwerk! Zijn handen hebben jou gevormd en gemaakt tot de persoon die je nu bent.
In Psalm 139 wordt dat prachtig verwoord:

‘U hebt mij immers in de buik van mijn moeder gemaakt? Mijn hele lichaam werd door U geweven. Ik prijs U, omdat U mij zo prachtig hebt gemaakt. U zag elk van mijn botten, terwijl zij in het verborgene werden gemaakt. U zag mij al toen ogen mij nog niet konden zien. Elke dag van mijn leven stond toen al in Uw boek opgeschreven.’ Psalm 139:13-16 (HB)

God heeft je geschapen. Hij bepaalde elk detail van je lichaam, de kleur van je huid en haar, de lengte van je neus. Misschien ben je er niet tevreden over, maar dat zou niet zo hoeven te zijn. In Gods ogen ben je perfect. Hij bepaalde ook de talenten die je zou krijgen en je unieke persoonlijkheid.

Jij bent bijzonder en uniek. Er bestaat geen kopie van jou. Niemand bezit die eigenschappen die jou zo uniek maken! Dat betekent dat er niemand op aarde is die de rol, die God voor jou in gedachten heeft, van je over kan nemen. God heeft je heel bewust samengesteld met een bepaald doel voor ogen. Je kwam als een volledig toegeruste baby uit de baarmoeder. Je bent hemels maatwerk! Al zou je de hele geschiedenis napluizen, je zou niemand zoals jij kunnen vinden.

Niemand reikt uit naar anderen op de manier zoals jij doet. Niemand spreekt jouw woorden. Niemand lacht op dezelfde manier als jij. Niemand heeft dezelfde unieke eigenschappen die jij bezit. Van jou is er maar één, dus wees jezelf. Er zijn al zoveel anderen.

God wil dat jij jezelf bent. We hebben allemaal een unieke vingerprint, maar ook een unieke ‘soulprint’. Dat is misschien nog niet wat jij op dit moment ziet als je naar jezelf kijkt, of wat anderen van jou zien. Maar het is wel datgene wat God voor ogen heeft. God wil dat je van binnenuit groeit en ontwikkelt tot wie je bent.

God heeft je nooit gevraagd om iemand anders te zijn. Maar hij roept je op om het beste uit jezelf te halen. Gods plan voor jou is dat je de beste versie van jezelf wordt, maar op dit moment zijn er misschien twee versies van jou. Er is de jij zoals God je bedoeld heeft en er is de jij zoals je vandaag bent.

Je echte identiteit ligt vaak diep verborgen door alle pijnlijke dingen die we hebben meegemaakt. Jezus wil je meenemen in een proces van genezing en herstel. Hij wil je helpen jouw unieke identiteit te ontdekken!

Neem de tijd om dicht bij God te zijn en laat je beïnvloeden door zijn liefde. Luister naar zijn hart dat klopt voor jou. Het is essentieel voor een gezond emotioneel leven dat je weet dat je geliefd bent, hoe dan ook. Die liefde zorgt ervoor dat je je niet meer laat leiden door goed- of afkeuring van andere mensen.

Gods liefde is de sleutel tot zelfaanvaarding en tot het ontdekken van wie jij werkelijk bent. Weten wie je bent schept eigenheid en houvast. Dat geeft zoveel rust en maakt het leven zo ontspannen. Je voelt je vrij.

Het is nooit te laat om degene te zijn die je bent!

By |30 juni 2015|Blog|0 Comments