In hoeverre ben jij op God gericht?

Home/Blog/In hoeverre ben jij op God gericht?

Verkeersborden vlak aluminium 2 mm_14948_mediumWandel jij in gehoorzaamheid aan de wil van God? Laat jij je leiden door de instructies die God je geeft? Of laat je Gods stem overschreeuwen door de luide stemmen van de wereld en laat je je beïnvloeden door stemmen van vrienden om je heen.

De Bijbel openbaart de algemene wil van God voor jouw leven. Wandel jij nog in overeenstemming met Gods algemene wil of zijn er gebieden in je leven waar je het Woord van God terzijde legt of wegredeneert en je eigen weg gaat. Ik kan je voorspellen dat als je daarin volhardt je Gods plan voor je leven zult missen.

De Bijbel vertelt ons welke keuzes we in het leven moet maken om goed uit te komen. De Bijbel geeft instructies over onze relatie met God, over ons huwelijk, over seksualiteit, over ouderschap, over financiën, over ethiek enz. En we hebben de keus: Of we luisteren naar God en onderwerpen ons aan zijn wil of we luisteren niet naar God en gaan onze eigen weg. Maar dan zullen we niet goed uitkomen!

Elke keuze die we maken heeft een resultaat. De weg die we kiezen bepaald waar we uitkomen. Goede voornemens bepalen dan ook niet onze toekomst, maar de keuzes die we dagelijks maken.

Ik zie zoveel christenen die niet in hun bestemming wandelen, omdat ze hun eigen weg gaan. Er zijn zoveel christenen die niet in het plan van God voor hun leven komen, omdat ze niet op God-gericht zijn.

O ja, God heeft wel degelijk een plek in hun leven. Hij speelt best wel een rol in hun leven, misschien zelfs wel een belangrijke rol. Maar God is niet de regisseur van hun leven. En een regisseur heeft de regie. De regie hebben betekent volgens het woordenboek ‘de leiding van de uitvoering hebben van werken voor toneel, radio, televisie en film.’

Hij zit dat jouw leven? Speelt God een rol in je leven of is hij de Regisseur van je leven. Als hij slechts een rol in je leven speelt, dan is het resultaat een heel andere film dan hij bedoelt heeft!

By |12 oktober 2015|Blog|0 Comments