Het leven is zinloos

Home/Blog/Het leven is zinloos
Op deze aarde leven mensen, veel mensen. Die mensen proberen over het algemeen het beste te maken van dit leven. Ze zoeken geluk en liefde. Geluk in een stuk materiële welvaart, een mooi huis en een mooie auto. En liefde in een partner, een lieve man of vrouw. Een aantal mensen slaagt daar redelijk tot zeer goed in. Bij anderen mislukt het.
Sommigen hebben liefde en geluk gevonden en hebben alles ‘goed op de rit’. Tot het ‘noodlot’ lijkt toe te slaan: een mensenleven dat voorgoed verandert door een ongeneeslijke ziekte, een ongeval, een echtscheiding of een ontslag. Het leven neemt opeens een totaal andere wending. Iets dergelijks kan ieder mens treffen. Daarbij wordt er niet naar ‘gekeken’ of iemand wel of niet aardig is, gelukkig of ongelukkig, rijk of arm, bekend of onbekend.
Uiteindelijk lijkt de enige zekerheid van dit leven te zijn dat het eindig is. Hoe mooi een baby’tje ook is; het groeit op tot een volwassene, wordt ouder en uiteindelijk houdt het leven weer op. Door de grilligheid en onvoorspelbaarheid van het leven kun je je afvragen wat nu eigenlijk het doel van het leven van een mens is.

 

Een leven zonder doel is het niet waard om te leven.
Het is niet toevallig dat zelfmoord alleen maar toeneemt in onze maatschappij. Zelfmoord is doodsoorzaak nr. 1 in de leeftijdsgroep 25-40 jaar. Per dag plegen 7 mensen zelfmoord en zijn er nog eens 110 pogingen tot zelfmoord! Daarnaast lijden 800.000 mensen aan een depressie.
Jesaja schreef over een leven zonder doel het volgende: ‘Mijn werk lijkt allemaal zo zinloos. Ik heb mijn krachten voor niks gebruikt, voor geen enkel doel.’ Jesaja 49:4a. NLT
 
Je bent gemaakt met een bedoeling. En als je geen betekenis en doel in je leven hebt en je weet niet waarom God je op deze planeet heeft gezet, zal het leven geen zin hebben.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren er gevangenen in een concentratiekamp in Hongarije die werkten in een fabriek voor rioolverwerking. De geallieerden kwamen, bombardeerden de fabriek en bliezen hem op. De gevangenen hadden niets meer te doen. De Nazi’s lieten de gevangenen al het puin van de fabriek naar een andere plek brengen. De volgende dag lieten ze hen hetzelfde puin terugbrengen. De dag erna moesten ze de troep weer verplaatsen en dit herhaalde zich dag na dag. Hun inspanningen waren volkomen zinloos. Het was gewoon elke keer weer hetzelfde werk doen, zonder bedoeling en zonder doel. Toen gebeurde er iets vreemds. De gevangenen begonnen gek te worden. Ze begonnen hun wil om te leven te verliezen omdat er geen betekenis, geen doel was in hun werk. Ze brachten alleen maar stenen heen en weer, heen en weer. Veel van de gevangenen gooiden zichzelf voor de bewakers om doodgeschoten te worden. Eigenlijk probeerden ze zelfmoord te plegen.
Als je het doel in je leven wilt ontdekken, dan zul je eerst God moeten leren kennen. Je zult je bestemming niet leren uit een boek. Je zult het niet leren door je hand te laten lezen. Je zult het niet leren door naar een seminar te gaan. Als je je bestemming wilt ontdekken zul je naar je Schepper moeten gaan. God zegt: Je ontdekt het doel van je leven door mij te leren kennen. Het begint allemaal met God.
‘Het is in Christus dat we ontdekken wie we zijn en waarvoor we leven … .’ Efeziërs 1:11 in The Message vertaling
The corset is one of my goth
woolrich parkaSummer Office Fashion Trends for 2011
By |12 december 2016|Blog|Reacties uitgeschakeld voor Het leven is zinloos