sfeerbeeld-vazen‘Maar wij zijn slechts een aarden pot voor deze schat; het moet duidelijk zijn dat onze overweldigende kracht niet van onszelf komt, maar van God.’  2 Korintiërs 4:7

Wij leggen vaak de nadruk op de pot. We proberen onze pot maar mooier en beter te maken. We steken veel tijd in het verzamelen van menselijke kennis, menselijke wijsheid en menselijke bekwaamheden. O, daar kun je leuke dingen mee doen; maar het blijft mensenwerk, op het natuurlijke vlak. Als wij willen opereren in het bovennatuurlijke dan zullen we moeten putten uit de kennis, de wijsheid, de kracht en de bekwaamheid van de heilige Geest!

Simson was ook slechts een aarden pot, totdat Gods kracht op hem kwam. Het was niet Simsons kracht, maar Gods kracht op hem! Simson wordt in kinderbijbels meestal als een Arnold Schwarzenegger uitgebeeld. Maar dat is niet een reëel beeld. Simson zag er waarschijnlijk absoluut niet indrukwekkend uit. Waarom stelde Delila hem anders de vraag: ‘Waarin schuilt toch je geweldige kracht?’ Ze was blijkbaar verbaasd, omdat hij er niet sterk uit zag!
Zo zouden mensen ook aan ons verbaasd moeten vragen: ‘Waarin schuilt toch je geweldige kracht?’ ‘Hoe kom je aan die wijsheid?’ ‘Hoe komt het dat je zo vol liefde bent?’

Het gaat niet om ons, maar het gaat om God. Het gaat niet om onze bekwaamheid, het gaat om Gods bekwaamheid. Het gaat niet om onze kracht, het gaat om Gods kracht.

Waar moeten wij dus voor zorgen? Wij moeten vol zijn van Gods Geest. De eerste gemeente was vol van Gods Geest. Het boek Handelingen is doordrenkt met de heilige Geest! Dit boek beslaat 45 bladzijden in mijn bijbel. En op die 45 bladzijden komt de heilige Geest 61 keer voor! Het leven van de eerste gemeente draaide duidelijk om de aanwezigheid van de heilige Geest.
Draait ons leven daar ook om?