Buitensporige genade 5

Home/Blog/Buitensporige genade 5

Hoe vaak hebben wij God teleurgesteld? Hoe vaak hebben wij onze beloftes niet gebroken? Hoe vaak zijn wij ongehoorzaam geweest?
En wat is Gods reactie dan? Hij is trouw en biedt opnieuw genade aan! God is vastbesloten om je lief te hebben. En die liefde heeft Hij eens en voor altijd getoond op Golgotha. Gods buitensporige genade is steeds voor jou beschikbaar!

Betekent dit dat het God niet uitmaakt wat we zeggen of doen? Nee! Hij is uiteraard niet blij met onze zonden. Gods onvoorwaardelijke liefde houdt in dat Hij van ons blijft houden, ook als wij het verprutsen. Maar God haat de zonde wel, Hij vindt het vreselijk! Maar om dat probleem op te lossen zond God zijn Zoon. Jouw zonden werden op Jezus gelegd. Jezus koos ervoor om één met jou te zijn. Jouw zonden en schuld zijn daardoor niet langer van jou, maar van Hem! Paulus schrijft:

‘Want God nam Christus, die geen zonde gedaan had, en belastte hem met onze zonden. In ruil daarvoor rekent God de rechtvaardigheid van Christus aan ons toe.’ 2 Korintiërs 5:21 HB

God houdt zo ontzettend veel van je, ook al verpruts jij het helemaal. Hij vergeeft je en heeft je lief want zijn genade blijft altijd beschikbaar!

Wil je hier meer over weten? Kijk dan naar de volgende boodschap over Gods buitensporige genade: Hosea en Gomer

By |1 februari 2015|Blog|0 Comments