Ik denk dat we vaak zo’n moeite hebben om genade echt te begrijpen omdat Satan er alles aan zal doen om ons het tegendeel te laten geloven. De twee sterkste instrumenten die Satan heeft om ons gevangen te houden zijn schuld en schaamte. En hij weet dat op het moment dat wij Gods genade echt accepteren, hij ons niet langer kan aanklagen bij onze Vader. Satan realiseert zich dat door de genade niets ons meer kan scheiden van God, dus moet hij er wat anders op verzinnen.

Zijn voornaamste tactiek is er nu op gericht om ons een verkeerd beeld van God te geven, zodat we ons als nog veroordeeld voelen. Satan probeert je wijs te maken dat God het niet meer met je ziet zitten als jij iets fouts gedaan hebt. Dat Hij geërgerd, zuchtend, verwijtend, teleurgesteld, vol ongeloof, afkeurend, afwijzend, veroordelend, vermanend en boos naar je kijkt.

Maar de waarheid is heel anders. In Sefanja 3:17 lees je hoe God werkelijk over ons denkt: ‘De HEER, je God, zal in je midden zijn, hij is de held die je bevrijdt. Hij zal vol blijdschap zijn, verheugd over jou, in zijn liefde zal hij zwijgen, in zijn vreugde zal hij over je jubelen.’

God is enthousiast over jou en kijkt vol liefde en genade, ontfermend, trots, verrukt, bevestigend, glimlachend, vol blijdschap en met een blik van goedkeuring naar jou!

Wil je hier meer over weten? Kijk dan naar de volgende boodschap over Gods buitensporige genade: De bloedvloeiende vrouw