De boodschap van kerst (4) – God geeft je hoop

Home/Blog/De boodschap van kerst (4) – God geeft je hoop

Vorige week de 3e blog van deze adventstijd over het goede nieuws van Kerst. Vandaag het laatste deel: God geeft je hoop.

Jezus brengt licht in de duisternis. Jezus geeft hoop! De Bijbel staat vol mensen die het verknald hebben. Maar God laat steeds weer zien dat Hij een God van genade is. God laat steeds weer zien hoe hij gebroken mensen weer heel kan maken. Wat er ook is misgegaan in je persoonlijk leven, je huwelijk, je gezin, je financiën, je carrière of je bediening. God kan dingen die verkeerd zijn gegaan, gebruiken om er iets moois van te maken. Hij is een expert in recycling.

Je hoeft maar één ding te doen: Jezelf met je pijn, teleurstellingen, fouten en gebroken dromen aan God geven. Heer, hier ben ik. Ik voel me kapot en gebroken, wilt U mij op een weg van herstel brengen? Als we erkennen dat we machteloos en hulpeloos zijn, als we erkennen dat we armen zijn aan de deur van Gods genade, dan kan God iets moois van ons maken. De Boodschap van kerstmis is: God houdt van je, hij vergeeft je zonden en… geeft je hoop!

En die God, de God die je liefheeft, de God die jouw zonden vergeeft en de God die je hoop geeft, wil altijd bij je zijn: Immanuël!

Ik hoop dat de boodschap van Kerst tot je hart gesproken heeft, en dat het je dichter bij God heeft gebracht. Ik wens je hoopvolle Kerstdagen!