De boodschap van kerst (2) – God houdt van je

Home/Blog/De boodschap van kerst (2) – God houdt van je

Vorige week de eerste blog van deze adventstijd over het goede nieuws van Kerst. Vandaag het 2e deel: God zegt met de geboorte van Jezus: Ik hou van jou!

Ieder mens is geschapen met een diep verlangen om bemind te worden. Ieder mens heeft die schreeuw in zijn hart: Ik wil geliefd zijn!
God wil het je geven! Het hart van God loopt over van liefde en goedheid voor ieder mens. God zegt tegen jou: ‘Ik heb je lief’. Het is bepaald niet gemakkelijk om die stem op te vangen te midden van al die andere stemmen die ons onophoudelijk toeroepen: ‘Je voldoet niet aan de eisen, je bent lelijk, je bent waardeloos, je stelt niets voor, je bent volstrekt overbodig, tenzij je kunt bewijzen dat het niet zo is.’
Maar als je stil wordt en je aandacht richt op de stem van God, dan hoor je: ‘Ik heb je lief’. Hij stelt geen voorwaarden. Hij houdt echt van je. Meer dan iemand ooit van je heeft gehouden. Zijn liefde voor jou blijft altijd even groot. Ondanks jouw tekortkomingen, fouten en misstappen. Gods liefde verandert niet!

Anderen laten je misschien in de steek, scheiden van je en negeren je, maar God zal altijd van je houden. Wat er ook gebeurt, twijfel nooit aan Gods liefde voor jou. Hij houdt van je zoals niemand anders van je houdt. Hij houdt van je, ook als je je niet zo geliefd voelt.

Volgende week het volgende deel van de boodschap van Kerst: God vergeeft je zonden.